Turun Berat Badan bersama Zarida Abu Bakar

Aktiviti Herbalife : Bagaimana Nak Kurus dengan Bersenam di Pekan

Salam semua

Ketahui bagaimana nak kurus dengan bersenam di sekitar bandar Pekan 

Adakah anda berada di sekitar bandar Pekan atau Kuantan ? adakah anda seoarang yang rajin melakukan senaman dan ingin melakukannya dengan cara lebih seronok didalam suasana lebih ceria ? atau adakah anda yang ingin turun berat badan dan tercari - cari teman untuk melakukan senaman beramai - ramai ?

Adakah anda tertanya - tanya bolehkah kurus tanpa senaman ? ketahuinya disini 

Ya , semua persoalan ini terjawab kerana kami di Pekan kini melakukan aktiviti bagaimana nak kurus dengan bersenam beramai - ramai 3 kali seminggu selain daripada menjaga pemakanan . 

Tahukah anda dengan melakukan senaman ia dapat membantu badan membakar kalori dan lemak didalam badan . Dengan bersenam kita sebenarnya dapat membentik badan untuk jadi lebih menarik kerana senaman juga dapat mengekalkan dan membina otot badan malah membantu didalam kesihatan jantung . Tidak kira berapa lama anda melakukan senaman tersebut , ia tetap akan memberikan kesan yang baik kepada badan anda . 

Alhamdulillah setelah saya berjaya turun berat badan sebanyak 24kg dengan menggunakan diet Herbalife , saya telah berazam untuk melakukan sedikit senaman ringgan dengan sendiri di rumah , namun usaha saya ini tidak menampakkan kejayaan dan tidak kekal lama . 

Memang melakukan senaman secara sendirian dirumah adalah sesuatu yang sangat mencabar buat saya , malah saya dapat rasakan anda semua juga begitu .  Antara cabaran bagaimana nak kurus dengan bersenam sendirian di rumah adalah :  • selalu ada alasan untuk cari masa yang sesuai untuk bersenam 
  • sering diganggu dan terbatas dengan kerenah anak - anak yang ingin melakukannya bersama - sama dan tidak cukup ruang / selesa 
  • Tidak mempunyai sokongan dari teman - teman yang mungkin mempunyai misi yang sama seperti saya untuk melakukannya dengan lebih baik , akhirnya bosan dan berhenti terus melakukannya . 
  • Tiada jurulatih yang boleh dilihat dan dirasai sendiri adakah apa yang dilakukan betul atau tidak betul . 


Jadi kepada yang betul - betul berdisiplin dan bersungguh - sungguh sahaja akan dapat melakukannya dengan sendirian di rumah jika mereka ingin turunkan berat badan . Jika anda ingin tahu bagaimana anda boleh kurus lebih berkesan dengan bersenam , pilihan yang tepat adalah dengan melakukannya secara berkumpulan atau beramai - ramai

Apa kata kali ini anda menyertai saya dengan aktiviti senaman Fit Hour yang diadakan di Padang Riverfront , Pekan pada setiap petang pada hari Isnin , Selasa dan Ahad . Anda akan bersama - sama kami secara berkumpulan untuk mendapatkan hasil yang lebih baik bagaimana nak kurus daripada anda melakukannya secara bersendirian di rumahAnda akan memperolehi

* jadual senaman yang ditetapkan yang akan membuatkan anda rasa bersalah jika anda tidak mengikutinya kerana ianya telah dirancang untuk membantu anda ;)

* akan ada ramai kawan dan kenalan baru yang mempunyai misi untuk mendapat kesan nak kurus yang sama seperti anda dan ianya akan menjadi lebih menyeronokkan .

* anda akan mendapat jurulatih yang boleh berkongsi tips senaman yang lebih baik mengikut postur badan dan juga tips pemakanan yang sesuai untuk anda memperolehi kesan yang lebih baik .

Jadi sekiranya anda seorang yang ingin menurunkan berat badan dengan melakukan senaman dan ingin mendapatkan hasil yang lebih baik anda boleh melakukannya di mana - mana pusat senaman berdekatan anda kerana anda berpeluang untuk memilih pelbagai jenis alat senaman yang anda sukai.

Tetapi jika anda adalah seorang yang inginkan aktiviti senaman yang sedikit berlainan, lebih santai dengan suasana yang terbuka dan menyeronokkan , anda sangat - sangat dialu - alukan untuk menyertai saya sebanyak 3 kali seminggu bersenam di Padang Riverfront Pekan .

Jangan tunggu lagi ! Anda dijemput untuk menyertainya beramai - ramai . Jom kita bersama-sama menarik minat lebih ramai orang lagi untuk melakukan senaman sebagai langkah untuk menjalani kehidupan lebih sihat dan mengurangkan masalah obesiti di Pekan dan di seluruh Malaysia.

Hubungi saya sekarang sekiranya anda ingin turut serta dengan aktiviti Fit Hour ini !
No comments:

Post a Comment